Seo^da başarı için uygun makale yazmak

2 May

Merhaba değerli arkadaşlar, yep yeni bir yazımızla daha işte yine karşınızdayım . Bu dersimizde sitelerin en önemli etkenlerinden birisi olan sitenin kalbi diyebileceğimiz içerikleri nasıl ele alacağızımı sizlere. Sitelerde kullanılan makale ve resimlerde uyulması gereken seo kuralları ve dikkat edilmesi gerekenleri derslerde uygulama amaçlı kullandığım sitede bizzat uygulayarak göstereceğim. Bir önceki dersimizi inceleme imkanı bulamayan arkadaşlarımız için aşağıdaki linkten inceleyebilirler.

Mesela Önceki Ders: WordPress Seo Ayarları

Seo Uyumlu İçerik Hazırlamak için gerekenler


Sitenizin başarısı her zaman iyi analiz edebilmek, emek verebilme, farklı olanı görebilmekle mümkündür. Sitenizde en çok önem vermemiz gereken konu içeriklerdir. Sitenizde paylaşacağınız makalelerde dikkat edilmesi gereken başlıca noktaları derslerin uygulanmasını sizlere göstermek için hazırladığım site olan https://dunyalar.wordpress.com adresinden görebileceksiniz.
İçerikler Gerçekten Özgün Olmalıdır.
Makale minimum 150 kelime içermeli
Anahtar kelime yoğunluğu maksimum %5 olmalıdır
h1 h2 h3 taglarına mutlaka yer verilmelidir
bold italik ve altı çizili anahtar kelimeler barındırmalı
Makalede en az bir resim içermelidir
Site içi link özelliği içermeli
Yorumlara açık olmalı ve yorum yapılmaya teşvik etmeli
Yazınız sosyal ağlarda yer almalıdır.

Kullandığınız İçerik Özgün Olmalıdır
Sitemizde bir yazı, içerik ekleyecez ilk önem vermemiz gereken yazının özgünlüdür. Nedir bu özgünlük arkadaş diyenler için farklılık arkadaşlar herkesin paylaştığı yazıyı olduğu gibi kopya olarak yayınlarsan kesinlikle kalıcı bir başarı elde edilmez.

Özgün İçerik Olmazsa Ne Olur?
Her yazı için %100 özgünlük mümkün değilsede elinizden gelen özgürlüğü sağlamak gereklidir. Özgünlük ilk olarak site için proje bulmakla balar bir site yapayım ne olsun ne olsun sağlık yapayım duydum iyi kazandırıyormuş! en büyük hatalardan birisi burda başlıyor arkadaş yapıyor siteyi lakin siteye kendinden vereceği hiç bir bilgi birikimi yok ne yapıyoruz ahmetin sitesi mehmetin sitesi ordan kopya burdan kopya içerik bulduk site yerinden kıpırdamıyor. Yada bir nnoktadan sonra çakılıyor. Nedenmi senden önce aynı yazıyı paylaşan onlarca kişi yani senle aynı durumda olanlar olduğu içindir.

Özgün İçerik Nasıl Hazırlanır?
Yukarda söyledim arkadaşlar özgünlük site için proje seçmekle başlar. Yukardaki arkadaşım sağlık sitesi aklına geldi ama bir düşündü dediki iyide ben sağlık alanında kendimden birşey veremem dedi ve başka proje aramaya başladı bu arkadaşımız Mali müşavir stajeri olsun dediki evet ben mali konularda yayın yapan insanların sorularına yanıt verebilen bir site yapayım dedi ve süper bir seçim yapmış oldu işte özgünlük için ilk adımı atmış bulunuyoruz.

Konudaki mali müşavir sadece örnektir. Bir diğer arkadaşımız ise tarım alanında bilgi birikimi olur onu seçer diğeri hayvancılık yada adam evcil hayvan hayranı olur araştırmayı seven inceleyen öğrenen biri olur proje böylelikle ortaya çıkmalıdır.

Kendinizden Birşeyler Vermelisiniz
Örnek bir tarım sitesi kişi burda standart konuları aktardığı kadar kendi bilgisi, deneyimi ve yaşadığı tecrübeleri aktarmak en büyük özgünlüktür. Herkes sizle aynı olayı yaşamadığı için aynı şeyi yazması mümkün olmayacaktır. Özgünlük olayını böylece açıklamış bulunuyorum ve şimdi içerimizi yazarken uymamız gereken seo tekniklerini ele alacağım.

İçerik Ne Kadar Olmalıdır
Özgünlük problemini hallettik peki ne kadar yazayım kaç satır olsun şeklindeki sorunun cevabı mümkün olduğunca uzun tutmak detaylandırmak tabiki uzatıp saçmalayacaksınız kesinlikle kısa kalabilir. Sitenizde kullanacağınız makale minimum 150 – 160 kelime içermelidir. İmkanı olan içeriklerde ise 300 – 350 kelimeden aşağı düşmemelisiniz.

Yorum bırakın